Hopeatoffee-sitruunamuffinit


Sitruunan ja salmiakin/lakritsin liitto on suussa sulavan makoisaa. Valmista näihin muffineihin ensin hopeatoffeekuorrute, mielellään jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii kunnolla kylmettyä.
 
Hopeatoffeekuorrute:

2,5 dl vispikerma
1 pss hopeatoffee karkkeja
100g mascarpone
1-2 rkl tomusokeria

Laita kattilaan vispikerma sekä hopeatoffeet. Kiehauta kerma kokoajan sekoittaen niin että hopeatoffeet sulavat kokonaan tasaiseksi. Jäähdytä ja laita jääkaappiin kylmään.
 
Sitruunamuffinit:

1,5 dl sokeria
2 munaa
1 prk valio sitruunarahkaa
100g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl Wiltonin sitruunamakuainetta


Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi mahdollisimman vähällä sekoittamisella ja lusikoi taikina muffinivuokiin muffinipellille. Paista muffineja 175 asteessa noin 15 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Nosta muffinit jäähdytysritilälle jäähtymään.

Kuorrutteen valmistus:

Ota täysin jääkaappikylmä kerma-hopeatoffeesekoitus ja vatkaa sitä sähkövatkaimella kunnes se on kuohkeaa vaahtoa. Sekoita joukkoon mascarpone. Lisää vielä noin pari ruokalusikallista tomusokeria vahvistamaan makua. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin, jossa on Wiltonin 1M tylla. Pursota valmis kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle ja halutessasi koristele kukkasella tai vaikkapa keltaisilla nonparelleilla! 



Kommentit