keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Ruislehdet


Nopeat ja helpot ruislehdet syntyvät vaikka valmistaikinasta. Nämä ovat maistuvia pikkuherkkuja illanistujaisiin ja sopivat suurempiinkin juhliin suolaiseksi palaksi.

Ruislehdet 15-20kpl

2dl vehnäjauhoja
1½dl ruisjauhoja
150g margariinia
½dl vettä
½tl suolaa

Sekoita jauhot ja suola keskenään. Nypi rasva joukkoon ja lisää viimeiseksi vesi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kaulitse se levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Ota lehtimuoteilla, vaahtera ja tammi, paloja ja paista 180 asteessa noin 10-15 minuuttia (kannattaa vahtia paistamista).
Anna ruislehtien jäähtyä. Sivele kerros tuorejuustoa esim. ja koristele leikkeleellä. Kuvassa on käytetty savuporotuorejuustoa sekä savuporoleikkelettä.


1 kommentti:

  1. Miten nämä säilyvät? Voiko tehdä hyvissä ajoin etukäteen?

    VastaaPoista