keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Salmiakkimarmeladit


Salmiakkimarmeladit 
12 palloa

1 dl sokeria
1,5 dl Haganol salmiakkimixeriä
1 1/2 tl agar-jauhetta

koristeluun Siro hienoa sokeria

Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi sitruunahappo. Keitä noin 5-8 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunahappo ja sekoita tasaiseksi. Kaada silikoniseen puolipallo-vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi. Irroita puolikkaat sitten vuoasta ja jätä huoneenlämpöön pöydälle kuivumaan sileä pinta ensin alaspäin noin 6-8 tunniksi. Käännä sitten kuulat toistepäin vielä muutamaksi tunniksi.

Yhdistä puolikkaat ja pyörittele hienossa sokerissa.
Säilytä rasiassa huoneenlämmössä.

VINKKI! Älä keitä kauempaa kuin reseptissä mainittu minuuttimääärä. 

5 kommenttia:

  1. Oi nam, nämä menee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  2. Missähän lienee vika, kun huoneenlämmössä sulavat muodottomiksi lättänöiksi?! Maku on hyvä ��

    VastaaPoista
  3. mitenhän tää toimis jos laittais sitruunapyrettä salmiakkimixerin tilalta??

    VastaaPoista
  4. keitin pidempään kun oli tarvis. monta tuntia jäähdytelly.. lähtis irti pallot mut ei pysyny muodossa.. ja epäilen että nää sulaa paperille.. 😓 mitä.tein väärin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reseptiä on nyt muutettu hiukan. Uudella koostumuksella saat kuulat varmemmin onnistumaan. Tärkeää on kuitenkin pitäytyä kiehutusajassa. Liiallinen kiehuminen aiheuttaa marmeladin tahmaisuuden.

      Poista