maanantai 10. lokakuuta 2016

Nahkakakku halloweenjuhliin


Tämä hurjan näköinen nahkakakku sopii aikuisten halloween-juhliin karmeutensa sekä koristeidensa vuoksi. Tikit ovat EI-SYÖTÄVIÄ kukkalangan paloja, jotka tulee ehdottomasti poistaa kakusta ennen syöntiä. Kukkalanka-tikeillä kakusta saa aidomman näköisen, mutta jos et halua niitä käyttää, voit pursottaa tikit royal icingista.

Kakku on halkaisijaltaan 24cm. Täytteenä on mansikkamousse. Kakku on kuorrutettu ensin voikreemillä, joka on värjätty tummanpunaiseksi ja sen päälle on laitettu ihon väriseksi värjätty sokerimassa. Sokerimassa on laitettu paloina kakun päälle, palat pysyvät hyvin paikoillaan kreemin ansiosta. Palat tulee asetella niin että niiden välistä näkyy voikreemiä hiukan.

Haavojen molemmin puolin tulee tehdä tikkien reiät esim. muotoilutyövälineellä, jossa on piikkimäinen pää. Reiät voi käsitellä punaisella ja ruskealla tomuvärisekoituksella ohuen siveltimen avulla. Tarkoituksena on saada reiät näyttämään tulehtuneilta. Samalla sävyllä voi käsitellä isommalla siveltimellä kakun ympäriinsä luoden efektejä sen pintaan.

Nahkakakun haavoihin voi levittää siveltimellä punaista kimallegeeliä. Se luo verisen/kosten efektin ja saa haavat näyttämään tuoreilta.

Kukkalankaa leikataan leikkurien avulla noin 1,5cm pituisiksi paloiksi. Pihtien avulla pätkien päät tulee kääntää, tikin muoto tulisi olla tällainen I_I 
Saat aseteltua pienet tikin pätkät reikiinsä pinsettien avulla.

Tarvitset kakun koristeluun

- 300g punaista voikreemiä
- 750g sokerimassaa
- punaista kimallegeeliä
- punaista ja ruskeaa tomuväriä
- siveltimiä

Voikreemin ohje

 300g voita
300g tomusokeria
1rkl maitoa
red no-taste pastaväriä

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää maito sekä väriä niin ettäkreemi on kunnon punaista. Kreemi kannattaa pursottaa tasaisesti kakun pintaan, laittaa hetkeksi jääkaappiin (10min) ja sitten tasoittaa palettiveitsen avulla. Jos kreemi tuntuu liian kovalta, palettiveitsi kannattaa lämmittää kuuman veden avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti