torstai 27. lokakuuta 2016

Pääkallo-pitsat


Pääkallo-pitsat 4kpl

2 dl vettä
25g hiivaa
½ dl öljyä
½ tl suolaa
n. 5dl vehnäjauhoja

4 rkl tomaattipyrettä
n. 200g salamisuikaleita
n. 2dl juustoraastetta
oreganoa

Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita muuta aineet joukkoon ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla esim. mikrossa (vedottomassa paikassa).
Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse jokainen osa jauhotetulla alustalla ympyrän muotoiseksi. Aseta taikina pala voideltuun 3D pääkallovuoan koloon (siihen puoleen, jossa on pääkallon kasvopuoli näkyvillä). Jätä taikina kuvan mukaisesti kolon yli.

Sivele tomaattipyre sudilla varovasti taikinaan, koloa mukaellen. Lisää neljännes salamisuikaleita sekä juustoraastetta ja ripottele oreganoa.


Kääntele taikinan ylimääräiset reunat peittäen pitsa-ainekset. Taputtele tiiviisti vuokaan. Paista 220 asteessa noin 15 minuuttia. Anna pitsojen levähtää hetken vuoassaan ennen kumoamista.


 Nauti lämpimänä!


VINKKI! Tavallisen lihapiirakankin saa näyttämään melko hurjalta halloween-juhlissa, jos muotoilee piirakan kanteen kasvot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti