maanantai 28. marraskuuta 2016

Itsenäisyyspäivän kakku


Drip cake:t eli kakut, joiden pinnalta valuu ganache ovat tällä hetkellä kuuminta trendiä kakkuilumaailmassa. Ganache valmistetaan suklaasta ja kermasta, mutta se onnistuu hyvin candy meltseistäkin.

Ganache candy meltseistä

12oz eli n.340g candy meltsejä
 1/3 cup (n.0,8dl) kuohukermaa

Pilko candy melts napit hienommaksi rouheeksi. Kaada kattilaan kerma ja kuumenna kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä pois ja kaada meltsrouhe kerman joukkoon. Sekoita kunnes rouhe on sulanut kokonaan ja ganache näyttää tasaiselta ja kiiltävältä.
Voit koristella kakun heti.
Aloita ganachen valuttaminen varovasti reunoilta. Voit käyttää apuna sulatuspulloja.
Lopuksi kaada ganachea kakun keskelle ja tasoita pinta palettiveitsellä.

Aseta koristeet kakkuun saman tien, koska ganachen pinta alkaa jähmettyä nopeasti vaikkei se kovetukaan suklaan kovaksi.

Täältä löydät videon ganachen valmistamisesta.

2 kommenttia:

  1. Mitä kakku pitää sisällään? Löytyykö itse kakun tekoon ohjetta mistään?

    VastaaPoista
  2. Mitä kakku pitää sisällään? Löytyykö itse kakun tekoon ohjetta mistään?

    VastaaPoista