sunnuntai 18. joulukuuta 2016

18.luukusta löytyy mausteisen piimäkakun resepti


Mausteinen piimäkakku

6dl vehnäjauhoja
3dl fariinisokeria
2tl soodaa
2tl kanelia
2tl inkivääriä
1tl neilikkaa
3rkl siirappia
1,5dl sulatettua voita
4,5dl piimää

Laita uuni päälle 175 asteeseen.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää siirappi, voi ja piimä. Sekoita tasaiseksi. Aseta neliöreunavuoka pellille leivinpaperin päälle. Neliövuoan tulee olla pienimmän kokoinen eli noin 25cm x 22cm. Voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja laita pelti uuniin. Paista noin 45-50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Koristele kakkupaperin ja lumijauheen avulla.
Kakku säilyy hyvin parikin viikkoa ja sen voi myös pakastaa. Jos pakastat, koristele kakku lumijauheella vasta sulatuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti