tiistai 13. joulukuuta 2016

Poropiirakka


Poropiirakka
100g margariinia
2dl vehnäjauhoja
½dl juustoraastetta
2rkl vettä
täyte:
n.100g pororouhetta
2 pientä salottisipulia
100g emmental-juustoa
1prk smetanaa
1dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia
Nypi pehmeä margariini, jauhot sekä juustoraaste. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinasta tasainen. Painele taikina irtopohjavuokaan reunoja myöden.
Valmista täyte kuulottamalla sipulit. Lisää pannulle hetkeksi (5min.) pororouhe sekä kuutioidut juustopalat. Ota pannu pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken. Kaada paistetut ainekset taikinan päälle. Sekoita kulhossa kerma, smetana, munat, mausteet ja yrtit. Kaada seos lopuksi vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Tarjoile lämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti