sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Soodataikina-resepti


Soodataikina 

(20-30 koristetta riippuen koosta)

1dl maissitärkkelystä
2 dl soodaa
1,25 dl vettä
Laita maissitärkkelys, sooda ja vesi kattilaan. Sekoita ainekset keskenään ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes taikina kiinteytyy (n.15-20min). Kaada kiinteähkö taikina kulhoon ja peitä kostealla liinalla. Massa on valmista muotoiltavaksi jäähdyttyään. 

Kauli soodataikina mielellään muovialustan tai leivinpaperin päällä noin 0,5 cm ohueksi levyksi. Jos haluat kuvioita, paina kuviot ensin taikinaan ja ota sitten piparimuotilla pala irti. Tee reiät koristeisiin. Anna valmiiden koristeiden kuivua yön yli huoneenlämmössä tai 75 asteessa uunissa noin 1h. 

Vinkki! Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin vuorokausi. Silloin se on kiinteämpää ja helpommin muovailtavaa kuin tekopäivänä.

Vinkki! Jätä koristeet kuivumaan alustalleen, älä yritä siirtää niitä, koska ovat niin pehmeitä ja venyvät/hajoavat helposti.

Vinkki! Voit kirjoittaa tavallisella tussilla koristeisiin ja näin ollen tehdä niistä pakettikortteja joululahjoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti