perjantai 13. tammikuuta 2017

Frozen jäädyke


Taivaan sininen jäädyke sopii myös esim. Frozen teemajuhliin. Jäädykkeen koristaa kiiltävä mirror glaze-kuorrute. Tähän kakkuun kokeilin Kinuskikissan mirror glaze-reseptiä.

Jäädyke mirror glaze-kuorrutteella
4-5hlö

2dl vispikermaa
1,5dl sitruuna tuorejuustoa
1dl makutomusokeria Rasberry ripple

mirror glaze:
4 1/2 liivatelehteä
250g valkoisia candy melts nappeja
2 dl kermaa
1/4dl glukoosisiirappia
1/2dl rypsiöljyä

Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa. Lisää tuorejuusto ja sekoita seos todella tasaiseksi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa hiukan maidolla. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota se tasaisesti silikonivuokaan. Napauta pari kertaa täytettyä vuokaa pöytää vasten, jotta mahdolliset kolot/ilmataskut häviäisivät. Laita vuoka pakkaseen vähintään neljäksi (4) tunniksi.

Valmista mirror glaze rouhimalla valkoinen candy melts kulhoon. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Aseta jäähdytysritilä leivinpaperin päälle uunipellille. 
Laita kattilaan kerma ja glukoosisiirappi. Kuumenna, mutta älä keitä. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Kaada sitten kuuma seos candy melts-rouheen päälle. Sekoita tasaiseksi ja lisää öljy. Lisää pastaväriä haluttu määrä.

Ota jäädyke pakastimesta ja irroita se silikonivuoasta. Aseta jäädyke jäähdytysritilän päälle. Kaada n.37 asteeseen jäähtynyt mirror glaze tasaisesti jäädykkeen päälle. Ylimääräinen kuorrute valuu ritilän läpi leivinpaperille. Koristele valmiilla koristeilla ja nonparelleilla. 

VINKKI! Sokerikoristeet sulavat melko nopeasti liivatepohjaisen kuorrutteen pinnalla. Suositeltavaa onkin lisätä ne hiukan ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti