lauantai 14. tammikuuta 2017

Minidonitsit Runebergin donitseiksi (tortuiksi)


Runebergin donitsit: 
24kpl

100g suolatonta voita
0,5dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
  1kananmunaa
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl mantelijauhetta
1/4dl korppujauhoja
1tl leivinjauhetta
n.1dl kuohukermaa
2-3 tippaa karvasmanteliöljyä
Kuorrutus:
Confetin pomadajauhetta
vadelmahilloa/ -marmeladia

Lämmitä uuni noin 200 asteeseen.

Vaahdota pehmeä voi sekä sokerit. Lisää voi-sokeriseokseen kananmunat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne joukkoon kuohukerman kera. Mausta taikina karvasmanteliöljyllä.
Laita taikina pursotinpussiin. 
Voitele minidonitsipellin kolot. Pursota taikinaa niin että myös donitsin keskiosa peittyy. Paista 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna donitsien olla vuoassa hetken (noin 5 minuuttia) ja kumoa sitten ne jäähdytysritilälle. Anna donitsien jäähtyä liinan alla puolisen tuntia.
 
 
Valmista pomada purkin ohjeen mukaan (100g jauhetta ja 3-4tl vettä).
Dippaa donitsit kuorrutuksessa ja nosta valumaan ritilälle takaisin. 
Laita hillo pursotinpussiin tai käytä valmista pullohilloa, jonka avulla saat hillon siististi pieneen koloonsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti