keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Mansikkaiset marenkiruusut


Mansikkaiset marenkiruusut
n.40kpl

2 kananmunan valkuaista
tippa pinkkiä pastaväriä

#125 tylla
ruusunaula

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita iso terälehtitylla #125 pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Lisää viimeisenä tippa väriä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. 
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota pieniä nauharuusuja ruusunaulaan leivinpaperineliön päälle. Siirrä leivinpaperineliö kokonaisuudessaan ruusunaulalta uunipellille. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin.

Täältä löydät pursotusvideon.
Laita pellit uuniin kuivumaan n.1,5 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti