Sateenkaari poni-kakku


Värikäs sateenkaari poni-kakku

6 kananmunaa
yhtä paljon sokeria
yhtä paljon vehnäjauhoja
pastavärit keltainen, oranssi, violetti, pinkki, sininen ja vihreä

Easy layer-vuoka

Täyte:
4dl vispikermaa
1prk päärynä hyydykejauhetta

Kuorrutukseen:
2dl vispikermaa
0,5dl sokeria
750g pinkkiä sokerimassaa

koristeiden tekoon:
250g kukka- ja muotoilumassaa
pastavärejä

Valmista kakkupohjat rikkomalla kananmunat lasiin. Lisää toiseen lasiin saman verran sokeria kuin munia on ja kolmanteen lasiin saman verran jauhoja.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina sitten kuuteen (6) kulhoon tasaisesti. Värjää jokaisen kulhon taikina eri väriseksi keltaisesta vihreään.
Voitele easy layer-vuoat ja kaada yhteen vuokaan aina yksi kulhollinen taikinaa. Saat tehtyä 5 pohjaa yhdellä kertaa, yksi täytyy paistaa sitten erikseen.

Paista pohjia 180 asteessa noin 8-12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä.


Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi. Valmista päärynä hyydykejauhe paketin ohjeen mukaan ja kaada se kermavaahtoon. Vuoraa tavallinen kakkuvuoka (halk.15cm) tuorekelmulla. Laita pohjalle keltainen kakkupohja, kerros päärynämoussea ja seuraava väri (oranssi) jatka näin sateenkaaren väreissä ja lopuksi laita vihreä kakkupohja kanneksi. Käännä tuorekelmun suikaleet pohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista sateenkaari kukka- ja muotoilumassasta. Värjää n.40g massaa samoilla väreillä kuin pohjat. Sinulle riittää yksi paketti kukka- ja muotoilumassaa. Pyöritä värjätyt massat pitkuloiksi, aseta vierekkäin ja käännä kaaren muotoon. Laita elintarvikeliimaa pitkuloiden väliin, jotta ne tarttuvat kiinni. Leikkaa kaaren alareunat tasaiseksi ja aseta vielä muutama coctailtikku pitkuloihin, joiden avulla saat sateenkaaren pystyyn kakkuun. Anna koristeen kuivua yön yli.
Tee kaaren alareunan paloita pikkukukkia kakun alareunaan kukka-muotilla (suurin muotti). Nämä kannattaa tehdä vasta kun kakku on valmis.


Kumoa kakku vuoasta ja ota kelmut pois. Vatkaa 2dl kermaa vaahdoksi sokerin kera ja kuorruta sillä kakku ympäriinsä. Kaulitse sitten sokerimassa ohueksi levyksi ja kuorruta kakku. Käytä silottajaa apuna saadaksesi tasaisen kakun pinnan. Leikkaa ylimääräinen massa kakun alareunasta pois. Koristele alareuna pikkukukilla ja aseta sateenkaari-koriste kakun päälle. Voit tukea kaarta vielä muutamalla kukkasella.


Kommentit