Sateenkaarimarengit


Sateenkaarimarengit tuovat väriä juhlapöytään. Ne sopivat niin vappuun, valmistujaisiin kuin teemajuhliinkin.

Marengit
n.40kpl

2 kananmunan valkuaista
pastavärejä
Laita uuni lämpenemään 90-100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin 4B tylla  pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla tomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. 
 
Ota tyhjä pursotinpussi ja vedä pussin sisäreunoille pastavärillä ohuet väriraidat. Jos käytät Wiltonin pastavärejä, ota väriä coctailtikkuun ja vedä sitten coctailtikku tyllan reunasta pussin ulkoreunaan päin. Näissä on käytetty sinistä, pinkkiä, keltaista ja oranssi pastaväriä.
Kaada vaahto varovasti pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperille.
Laita pellit uuniin kuivumaan n.1,5 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista. 

Kommentit