maanantai 24. huhtikuuta 2017

Yllätys pinjata-kakku


Tee vapuksi hauska pinjata-kakku. Sisältä löytyy yllätys.
Värikkäät cookiepopsit sopivat vappuherkuiksi myös. Vinkit popsien tekoon löydät täältä.

Pinjata-kakku
n.10 hlö

4 kananmunan kakkupohja

täyte
4dl vispikermaa
1prk vadelma hyydykejauhetta

pieniä karkkeja

koristeluun
5dl vispikermaa
0,5dl sokeria
pastavärejä
nonparelleja

Paista 4 kananmunan kakkupohja korkeassa kakkuvuoassa, halkaisijaltaan n.15cm.
Suositus PME 15cm korkea kakkuvuoka tai säädettävä pyöreä reunavuoka.

Jaa pohja 4 osaan. Tee kolmeen osaan keskelle reikä n.5cm kokoisella pyöreällä muotilla. Sellainen löytyy mm. tästä setistä. Jätä yksi reikäpala säästöön.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Valmista hyydykejauhe paketin ohjeen mukaan ja sekoita se kermavaahtoon. Lusikoi vaahto pursotinpussiin. Aseta tuorekelmulla vuoratun kakkuvuoan pohjalle ensimmäinen pala, jossa on reikä keskellä. Pursota täytettä pohjan reunoille, jätä reikä puhtaaksi. Laita seuraava kerros samalla tavalla ja aseta viimeiseksi pala, jossa ei ole reikää. Siitä tulee kakun pohja.



Käännä kelmun reunat vuoan päälle peittäen kakkupohjan. Laita maustumaan jääkaappiiin yön yli.
Kumoa kakku tarjoilualustalle. Täytä kolo karkeilla ja laita säästetty pieni pohjapala peittämään karkit.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa se kolmeen (3) osaan. Värjää yksi osa pinkillä, toinen keltaisella ja kolmas vihreällä. Ota Wiltonin kolmiosainen Color Swirl-liitin. Laita liittimen päät jokainen omaan pursotinpussiinsa ja jokaiseen pussiin oman värisensä kermavaahto. Yhdistä pussit liittimen renkaalla ja liitä siihen Wiltonin 1M tähtitylla. Pursota värikkäitä ruusukkeita ympäri kakkua peittäen kakun pinta kokonaan. Viimeistele ripottelemalla värikkäitä nonparelleja hetki ennen tarjoilua.

Muistathan, että saat myös kaikista myymälöistämme heliumtäytteiset pallot vapun lisäksi ympäri vuoden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti