keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kukkamarengit


Idean näihin upeisiin kukkamarenkeihin sai Confetin mysteerinmurtajien Liisa. Meillä on kuuden hengen testiryhmä jatkuvassa työssä kehityksen, testauksen ja ideoinnin osalta. Kokeilemme ja testaamme mitä ihmeellisempia myyttejä leipomiseen liittyen, testaamme kaikki uudet tuotteet ja ideoimme reseptejä sekä juhlia. Jotkut jutut toimivat, toiset taas ei. Hauskaa meillä kuitenkin on ja kaikille leipominen on enemmän kuin vain leipomista.
Meillä on intohimoa!

Kukkamarengit

2 kananmunan valkuaista
Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita iso kukka tylla  pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. 
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota pieniä kukkamarenkeja leivinpaperille pitäen pussia pystysuorassa asennossa. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin. 
 
Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti