tiistai 30. toukokuuta 2017

Moderni kermakakku ylioppilasjuhliin


Kauniin ja korkean kakun saa tehtyä kermavaahdollakin, jos et pidä sokerimassasta tai kreemeistä. Tässä on jujuna värjätty kerma, joka levitetään kakkuun epätasaisesti. Pinta sitten lopuksi siloitetaan palettiveitsen avulla.

Moderni kermakakku
n.15hlö
 
5 kananmunan kakkupohja halk.20cm
5dl vispikermaa
1 rsa metsämarja hyydykejauhetta
tuoreita mustikoita/vadelmia
5dl vispikermaa
 1dl sokeria
pinkkiä ja violettia pastaväriä
marjoja, marenkeja
Paista kakkupohja 20cm kakkuvuoassa.
Voit täyttää kakun juhlia edeltävänä päivänä. Vuoraa vuoka kauttaaltaan tuorekelmulla niin että kelmua tulee reilusti vuoan reunojan yli.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita ensimmäinen osa reunavuoan pohjalle. Kostuta sitä hiukan mansikkamehulla.
 
Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sekoita metsämarja hyydykejauhe 1dl:aan kylmää vettä ja kaada seos kermavaahtoon.
Kaada puolet täytteestä ensimmäisen kakkupohjapalan päälle. Ripottele tuoreita marjoja vielä täytteen päälle. Laita sitten toinen pohjapala, kostuta kevyesti ja lisää loput metsämarjamoussesta sekä marjat siihen. Lopuksi laita kakkupohjan viimeinen (kolmas) osa moussen päälle, kostuta hiukan ja käännä tuorekelmun suikaleet pohjan päälle. 
Nosta täytetty kakku jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.
 
Ota kakku jääkaapista ja kumoa se tarjoilualustalle poistaen tuorekelmu. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Ota kermavaahtoa kahteen kuppiin. Molempiin kuppeihin noin nyrkin kokoinen määrä (n.1dl). Värjää toinen violetiksi ja toinen pinkiksi. Sivele ohut kerros valkoista kermavaahtoa kakun pintaan ympäriinsä. Tasoita suurpiirteisesti. Levitä sitten pinkkiä ja violettia kermavaahtoa ympäriinsä epäsäännöllisesti palettiveitsen avulla. Sitä ei tarvitse levittää, riittää kun laitat kasan kakun kylkeen. Ota sitten iso palettiveitsi ja yritä saada kerralla levitettyä värjätyt kasat kakun ympärille. tarkoitus on että värjätty kermavaahto leviää epätasaisesti kakun pinnalle luoden ns.vesivärimäisen lopputuloksen.

Koristele marjoilla, marengeillä ja lopuksi vielä lyyra-merkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti