keskiviikko 30. elokuuta 2017

Belgialaiset vohvelit ja itsetehty omenahillo


Nämä paksut ja tuhdit vohvelit sopivat syksyisten päivien herkuiksi. Funcakesin valmiilla vohvelimixillä valmistat vohvelit helposti, lisää vain voi, vesi ja muna sekä suklaasokeri-hippuset halutessasi.

Belgian vohvelit

150g sulatettua voita
175ml vettä
1 kananmuna

n.20g sulatettua voita

Laita monitoimikoneeseen taikinakoukku. Kaada kulhoon 500g vohvelimixiä. Lisää sulatettu voi, vesi ja kananmuna. Sekoita 3-4 minuuttia kovalla teholla.
Sekoita 100g suklaasokeria pieneen määrään (n.20g) sulatettua voita ja kaada se seoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Vohvelitaikina on paksua, ei juoksevaa kuten lettutaikina.

Laita vohvelirauta kuumenemaan.Voitele kevyesti raudan molemmat pinnat ja paista n.70g kokoisia vohveleita. Paista 3-4 minuuttia kunnes ovat kypsiä ja kullankeltaisia.
Tarjoile kermavaahdon ja/tai jäätelön ja tuoreiden marjojen kera.

VINKKI! Syksyn omenasadosta saa tehtyä todella hyvää omenahilloketta, joka sopii vohvelien kanssa ihan loistavasti. 
Voit myös maustaa valmista vohvelimixiä ripauksella kanelia tai kardemummaa.



Omenahillo

n.1kg kotimaisia omenoita
1dl vettä
500g hillosokeria
(mausteeksi kaneli)

Laita kattilaan pilkotut omenat, joista on kodat poistettu, vesi ja kaneli. Keitä 5-10 minuuttia. Lisää hillosokeri ja anna kiehua vielä toiset 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada hillo kuumiin puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Jäähdytä ja säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti