tiistai 19. syyskuuta 2017

Mansikkainen hyydykekakku pieni kukka -reunavuoalla


Mansikkainen hyydykekakku

175g Dominoita
40g voita sulatettuna

1 prk (a 200g) mansikkarahkaa
4dl vispikermaa
1 dl mansikkasosetta
1 dl sokeria
5 liivatelehteä

kiille:
mansikoita
3 dl mansikkamehua
4 liivatelehteä

Murskaa Dominot hienoksi muruksi ja kaada joukkoon voisula. Painele seos pieni kukka- reunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa, lisää joukkoon rahka ja mansikkasose. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa mansikkamehua ja kaada se ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita ja laita hyytymään jääkaappiin noin tunniksi.
 
Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi ja asettele hyytyneen täytteen päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi pehmenemään ja sulata ne sitten pieneen tilkkaan mansikkamehua. Kaada se tuohon 3dl:n mansikkamehua ja varovasti kaada mehu mansikkapalojen päälle niin että ne peittyvät. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
Irroita reunavuoka varovaisesti pois ja koristele tuoreilla mansikoilla.
 
 
 
Instagramista löydät upeita erilaisia variaatioita kakuista, jotka on tehty Pieni kukka- reunavuolla.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti