perjantai 1. syyskuuta 2017

Suolaiset kasvispiirakat


Nämä söpöt pienet suolaiset piiraat käyvät  vaikka välipalaksi koululaisille tai evääksi töihin.

Tomaatti-fetapiirakka

100g voita
2dl gluteenittomia jauhoja
2rkl kylmää vettä

2 tomaattia
100g fetaa/salaattijuusto kuutioita
2 kananmunaa
1prk kolmen sipulin kermaa
1,5dl juustoraastetta
basilikaa
suolaa
pippuria

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
Nypi pehmeä voi ja jauhot. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikina puoliksi kahteen (2) Wiltonin korkeaan piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa tomaateista "hattu" osa irti ja jätä se sivuun. Saat vielä kauniimman piirakan, jos tomaatissa on vihreä kanta jäljellä.
Pilko tomaatit pieneksi ja levitä ne piirakoiden pohjille. Valuta feta ja levitä kuutiot puoliksi piirakoille. Sekoita kulhossa kerma, munat, juustoraaste, basilika ja mausteet. Kaada täyte puoliksi piirakoille. Aseta pinnalle tomaatin "hattu"

Laita vuoat uunipellille ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irroittamista.
Jos haluat piirakoista  ruokaisempia/lihaisempi, lisää tonnikalaa, salamirouhetta tai kinkkusuikaleita.
Käyttämällä laktoosittomia maitotuotteita, saat tästä helposti laktoosittomankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti