Aivot-kakku sopii halloweeniin


Aivot-kakku sopii loistavasti halloweeniin. Kakun päällä olevat aivot on tehty sokerimassasta.
Ensin on tehty ovaalin muotoinen, hiukan nyrkkiä isompi sokerimassakasa. Tuon ns.pohjan voi tehdä riisimuromassastakin (riisimuroja ja vaahtokarkkia). Riisimuro-pohja pitää päällystää sokerimassalla. Sitten pyöritellään ihon väristä sokerimassaa ohuiksi (noin 1cm) pitkiksi pötköiksi, jotka kiinnitetään pohjan päälle koukeroisesti elintarvikeliiman avulla.
Ensin kannattaa tehdä kokonaan toinen aivopuolisko ja sitten vasta toinen. Näin tuohon keskelle jää automaattisesti tuollainen lohkojen väli.
 Lopuksi aivot voi sivellä punaisella kimallegeelillä, johon on sekoitettu tippa punaista pastaväriä. Lopputulos on autenttinen!
Nyt löytyy valikoimasta myös Aivot-muotti, jonka avulla saat tehtyä jäät, jäädykkeet ja muut hyydytetyt herkut. Uuniin muovinen muotti ei sovellu.
 
Minttuinen aivo-hyydyke
 
2,5dl Flora vispiä
2dl vaniljarahkaa
1dl sokeria
n.½dl mariannerouhetta
7 liivatetta
tilkka vettä
 
minttu Domino-keksejä
Wiltonin punaista koristelugeeliä
 
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vuoraa aivot-muotti tuorekelmulla. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja lisää vaahtoon rahka sekä mariannerouhe. Kuumenna tilkka vettä ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos muottiin ja käännä tuorekelmun siivut seoksen päälle. Laita kevyehkö paino muotin päälle, jotta massa painautuu kunnolla muottiin. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3-4 tuntia tai yön yli.
Murskaa keksit ja kaada tarjoilulautaselle. Ota hyydyke jääkaapista ja tuorekelmun avulla saat sen näppärästi irroitettua keksimurujen päälle. Viimeistele muutamalla koristelugeelin pisaralla.
 
 

Kommentit

  1. Moikka! Kuinka paljon sokerimassaa on käytetty tuon ylemmän kakun sokerimassa-aivojen tekemiseen? 🤔

    VastaaPoista
  2. Hei, 250g sokerimassaa riittää riisimassa-aivojen kuorruttamiseen tuolla tekniikalla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti