sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Suomalaiset perinneherkut kaneliässät


Perinteiset kaneliässät ovat kuuluneet pitkään suomalaiseen kahvipöytään. Mikä olisikaan siis parempi herkku 100 vuotiaan Suomen juhlapöytään.

Kaneliässät
n.40kpl

100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia

kaneli-sokeria pinnalle

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi palloksi. Pyörittele pallo kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa noin tunti.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Pyörittele taikinasta ohut, noin 1cm:n paksuinen tanko. Leikkaa tangosta 7-8 cm palasia. Pyörittele ne kaneli-sokerissa, laita leivinpaperin päälle pellille ja asettele s-muotoon. Paista 12-14 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti