maanantai 11. joulukuuta 2017

Marenkikuuset


Marenkikuuset

2 kananmunan valkuaista
vihreää pastaväriä
koristerakeita, nonparellit

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita Wiltonin 1M tylla  pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.  Lisää pastaväriä sen mukaan kuinka vihreäksi vaahdon haluat.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota kuusen mallisia marenkeja leivinpaperille pitäen pussia pystysuorassa asennossa. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin. Laita koristerakeet ja sitten pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.
 
Kokeile ihastuttavia joulun makuja marengeissä, Mulled Wine ja Toffee apple.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti