tiistai 12. joulukuuta 2017

Mehevä sitruunakakku


Mehevä sitruunakakku

200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1dl kuohukermaa

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Lisää viimeiseksi raastettu kuori, sitruunan mehu sekä kerma. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) Solera-kakkuvuokaan
Paista noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla.
Ota kypsä kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassaan noin 30 minuuttia ennen kumoamista.
Koristele sulamattomalla lumijauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti