tiistai 30. tammikuuta 2018

Perinteiset mokkapalat vähemmän perinteisellä kuorrutteella


Näiden kauniiden pursotuksien alla on perinteinen mokkapalalevy. Kuorrutus ja pursotus onkin sitten vähemmän perinteistä mokkapaloihin.

Pellillinen mokkapaloja

3dl sokeria
4 kananmunaa
4,5dl vehnäjauhoja
1,5dl maitoa
3tl leivinjauhetta
2rkl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
225g sulatettua voita

kuorrutus
2 x 500g makutomusokeria
n.100g sulatettua voita
n.0,5dl maitoa tai mehua
pinkkiä pastaväriä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperille pellille, tasoita nuolijalla ja paista 250 asteessa noin 10-15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kaada tomusokerit isohkoon kulhoon. Lisää vähitellen sulaa voita ja maitoa kunnes kuorrutteesta tulee pursotettavaa. Se ei saa olla liian löysää, koska pursotusjälki tasoittuu muuten.
Suosittelen muuten kokeilemaan mansikka-kookos makutomusokeria. Sopii kaakaoisen pohjan kanssa todella hyvin yhteen!
Jaa valmis kuorrute pariin pienempää kulhoon ja värjää ne eri sävyisen pinkeiksi. Laita eri sävyt eri pursotinpusseihin.
Käytin tässä tumman pinkissä pussissa Wiltonin 1M tyllaa, vaaleanpunaisessa pussissa Wiltonin 6B tyllaa ja valkoisessa pussissa Wiltonin #32 tyllaa.
Pursota mokkapalalevy täyteen kuorrutetta ja koristele nonparellein. Minä koristelin uutuus koristerae-sekoituksella, ihastuttavalla Unicorn-mixiä.



1 kommentti: