tiistai 20. helmikuuta 2018

Kranssi-marengit


Uusi kranssi-tylla soveltuu niin marenkien kuin pikkuleipienkin pursottamiseen. Marengit saavat hauskan muodon. Pursottaminen onnistuu, kun pidät pussia pystysuorassa asennossa ja laitat tyllan kiinni peltiin. Sitten puristat ja nostat samalla hiukan tyllaa. Leivinpaperista kannattaa pitää toisella kädellä hyvin kiinni sillä se tahtoo nousta marengin mukana.

Kranssimarengit
2 kananmunan valkuaista

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen. Valmistele pellit leivinpaperilla ja laita kranssitylla  pursotinpussiin valmiiksi.
Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla makutomusokeria joukkoon pienissä erissä. Marenkivaahto on valmista kun se on jämäkkää eikä valu kulhosta vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.
Kaada vaahto pursotinpussiin ja kranssimarenkeja leivinpaperille pitäen pussia pystysuorassa asennossa. Marengit eivät laajene uunissa eli ne voi pursottaa lähekkäin. Laita pellit uuniin kuivumaan 1,5-2 tunniksi. Valmiit marengit ovat kevyitä ja kuivuneet kokonaan, kun irtoavat helposti leivinpaperista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti