tiistai 27. maaliskuuta 2018

Mango-passion hyydykekakku


Pääsiäisen väri on keltainen.
Kaunis muoto hyydykekakkuun syntyy Confetin pieni kukka -reunavuoalla. 
Kakun on kuvannut Confetti Jyväskylän yrittäjä Pirkko.

Mango-passion hyydykekakku

n.175g Digestive-keksejä
n.50g sulatettua voita tai margariinia
täyte:
2 prk (4dl) vispikermaa
1 prk (200g) vaniljarahkaa
1 prk hyydykejauhetta (mango-aprikoosi)
2-3tl vaniljasokeria
kiille:
2dl mango-passion smoothie (Pirkka)
  3 liivatelehteä
koristeluun:
appelsiininlohkoja/persikan viipaleita

Murskaa keksit. Sulata margariini ja kaada se keksimuruun. Sekoita tasaiseksi ja painele reunavuoan pohjalle. Voit asettaa vuoan suoraan tarjoilulautaselle ja koota kakun siihen. Laita jääkaappiin, jotta keksipohja hiukan kovettuisi.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka. Sekoita hyydykejauhe ohjeen mukaan 1dl kylmää vettä ja kaada seos kerma-rahkavaahtoon. Sekoita hyvin ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen kiilteen laittamista.
Valmista kiille. Laita taas liivatelehdet pehmenemään ensin kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä tai mehua (appelsiinimehu) sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos smoothien joukkoon ja kaada se sitten varovasti hyytyneen kakun päälle. Käytä apuna lusikkaa eli kaada lämmin kiille ensin lusikkaan, josta se sitten valuu täytteen päälle. Näin saat siistin ja tasaisen kiilteen. Nosta jääkaappiin ja anna hyytyä muutama tunti.
Irrota reunavuoka, käytä apuna tarvittaessa veistä. Koristele kakku.
Hyvää pääsiäistä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti