Emoji POOP -kakku ja popsit


Emojit ovat edelleen kovassa suosiossa lastenjuhlissa. Tämä hauska kakkakakku on suklaistakin suklaisempi. Täytteenä toki raikas vadelmamousse.

POOP -kakku
15-18 hlöä

5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
200g tummaa suklaata

täyte:
5dl vispikermaa

kostutukseen:
maitoa tai mehua

kuorrutus:
200g tummaa suklaata
200g voita
100g maustamatonta tuorejuustoa
1-1,5dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kuumaa vettä

Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen kananmunat. Mittaa sokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin kananmunia on toisessa. Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin jauhoja saman verran kuin munia ja lisää jauhoihin leivinjauhe.
Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon.
Sulata suklaa mikrossa ja anna hetki jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja sula suklaa varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.

Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe 1dl:n kylmää vettä ja kaada seos kermavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Aseta ensimmäinen pohjapala kakkuvuokaan, kostuta ja laita puolet täytteestä sen päälle. Laita toinen pohjapala, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle. Laita viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Ota kuorrutetta varten voi ja tuorejuusto hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sulata myös suklaa ja anna jäähtyä. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista reunakalvo sekä tuorekelmun palat.
Sekoita kaakaojauhe ja kuuma vesi tasaiseksi tahnaksi.
Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää sula suklaa, kaakaojauheseos sekä tuorejuusto. Vatkaa seos tasaisen kuohkeaksi.
Laita pursotinpussiin iso tylla ja suklaakreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla.
Kun kakku on tasainen, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Koristele lopuksi poop-kasoilla ja muilla koristeilla.


Poop-kasat onnistut tekemään helposti Renshaw:n sokerimassasta.
Ota palanen massaa ja rullaa se pöydällä pitkulaiseksi pötköksi, jonka toinen pää ohenee. Paksuun noin 1-1,5cm. Rullaa sitten pötkö kasaksi niin että ohuempi pää tulee kasan päälle. Ota valkoista sokerimassaa pieni pala ja tee siitä suut. Itse otin pienellä tyllalla ympyrä-palan ja sen leikkasin puoliksi. Liimaa valmiit syötävät silmät sekä suut paikoilleen.



Voit myös valmistaa Poop-popsit. Popsien reseptin löydät täältä.
Taikina kannattaa muotoilla kolmion malliseksi ja sitten muotoilutyövälineen avulla tehdä siihen "raidat" kakkakasaa mukaellen. Muoto säilyy melko hyvin melts-dippauksen jälkeenkin. Silmät ja suu kannattaa suklaan pintaan liimata sulalla suklaalla. Tällä helpolla tuubilla onnistut varmasti.

Kommentit