ONNEA -kakku juhlaan kuin juhlaan

 

  ONNEA-kakku
15-18 hlöä
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
täyte:
5dl vispikermaa
2dl tuoreita mansikoita
kostutukseen:
maitoa tai mehua
kuorrutus:
200g voita
1-2 rkl vettä

drip-valuma
3-4 rkl kuumaa vettä
Paista ensin kakkupohja. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen kananmunat. Mittaa sokeria toiseen lasiin yhtä paljon kuin kananmunia on toisessa. Kaada sokeri kulhoon.
Mittaa lasiin jauhoja saman verran kuin munia ja lisää jauhoihin leivinjauhe.
Kaada munat sokerin kanssa samaan kulhoon.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kakku on kypsä, kun kakkutikkuun ei tartu taikinaa.
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle palanen tuorekelmua, reunoille kannattaa laittaa reunakalvoa. Sen avulla kakun reunoista tulee tasaiset ja siistit.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe 1dl:n kylmää vettä ja kaada seos kermavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Aseta ensimmäinen pohjapala kakkuvuokaan, kostuta ja laita puolet täytteestä sen päälle. Viipaloi mansikkasiivuja. Laita toinen pohjapala, kostuta ja kaada loput täytteestä sen päälle sekä loput mansikkaviipaleet. Laita viimeinen pohjapala ja suojaa sen pinta tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Ota kuorrutetta varten voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja poista reunakalvo sekä tuorekelmun palat.
Ala vatkaamaan voita ja lisää tomusokeria aina pieni määrä kerrallaan. Lisää lopuksi tippa (1-2rkl) vettä mikäli voikreemi tuntuu liian paksulta. Värjää pinkillä pastavärillä halutun sävyiseksi.
Laita pursotinpussiin iso tylla ja kreemiä. Pursota kreemi tasaisen ohuelti koko kakun ympäri reunoille sekä pinnalle tyllan tasaisen reunan avulla. Ala vasta sitten tasoittamaan pintaa palettiveitsen sekä raapan avulla.
Kun kakku on tasainen, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Sulata valkoiset candy meltsit mikrossa. Lisää sulaan melts-massaan vähitellen kuumaa vettä pienissä erissä kunnes se on juoksevaa. Melts-massa saattaa mennä ensin todella tiukaksi massaksi, mutta kuumaa vettä lisäämällä se notkistuu. Valuta melts-massa lusikan avulla kylmän kakun reunoille ja pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla mm. elävillä kukilla, koristerakeilla, marengeilla, karkeilla ja kaiken kruunaa upea ONNEA- kakunkoriste.


Kommentit

  1. Mistä mahtaa johtua että meltseillä tehty ganache vetää rypyille yön aikana?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti