tiistai 22. toukokuuta 2018

Lihavoileipäkakku


Lihavoileipäkakku 
n.15 henkilölle
  10 viipaletta vuokaleipää (ruis)
  10 viipaletta grahampaahtoleipää
2 dl lihalientä
 
1.täyte
600g italiansalaattia
2.täyte
300g maksamakkaraa
2 kuutioitua herkkukurkkua
1prk ranskankermaa
3.täyte
300g kinkkukuutioita (leikkeleestä)
nippu persiljaa
1prk ranskankermaa
koristeluun:
400g tuorejuustoa (ruohosipuli)
kinkkua
tomaattia, mozzarellaa

Valmista täytteet. Kuutio kinkku, silpu persilja ja sekoita ranskankerman kanssa massaksi. Murskaa haarukalla maksamakkara pieneksi, kuutio herkkukurkut ja sekoita ranskankerman kanssa massaksi.
Täytä kakku pyöreään reunavuokaan. Aseta reunavuoka noin 25cm. Laita pohjalle tuorekelmua ja reunoille reunakalvoa. Näin saat todella siistit ja tasaiset reunat kakkuun.
 Asettele pohjalle ruisleipäviipaleita ympyrän muotoon. Kostuta lihaliemellä ja laita 1.täyte ensimmäiseen väliin. Laita seuraavaksi paahtoleipäviipaleita, kostuta ja levitä 2.täyte. Laita taas ruisleipäviipaleita kakkuun, kostuta ja levitä 3.täyte. Lopuksi lisää viimeiset paahtoleipäviipaleet, kostuta ne ja peitä kakku tuorekelmulla. Näin saat kakun pakattua tiiviisti jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Poista tarjoilupäivän aamuna kakku reunavuoasta tarjoilualustalle ja ota tuorekelmut sekä reunakalvo pois. Kuorruta tuorejuustolla ja koristele. Viimeistele kakku upealla Lyyra-koristeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti