maanantai 23. heinäkuuta 2018

Pavlova-leivokset


Pavlova-leivokset

4 valkuaista
2,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl valkoviinietikkaa
2tl maissitärkkelystä

2dl vispikermaa
1prk kuningatar-rahkaa
tuoreita, kotimaisia marjoja

Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen ja aseta Forosil-silikonialusta pellille. Pursotinpussiin laita Wiltonin 1M -tylla.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaa koko ajan. Kun seos kiiltää, lisää vaniljasokeri ja etikka. Lopuksi sihtaa maissitärkkelys joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Laita marenkivaahto pursotinpussiin, jossa tylla on valmiina.
Pursota noin 8-10cm kokoisia kiekkoja alustan päälle. Voit pursottaa kiekkoihin pienet reunat, jotta saat täytettä enemmän.. 
Paista uunissa pohjia noin 1-1,5 tuntia. Ne ovat valmiit, kun irtoavat alustasta ja tuntuvat pinnalta kovilta ja kuivilta. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä. Valmiit marenkipohjat säilyvät huoneenlämmössä useita päiviä. Täytä pohjat vasta juuri ennen tarjoilua sillä muuten ne vettyvät eikä leivos ole marenkimaisen rapea.

Täytteeseen vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka joukkoon. Lusikoi tai pursota täyte pohjien päälle ja lisää marjat.
Sokeria ei täytteeseen tarvitse lisätä sillä pohjassa on makeutta ihan tarpeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti