maanantai 13. elokuuta 2018

Kasvisvoileipäkakku


Kasvisvoileipäkakku n.10-12 hlö

n.15 leipäviipaletta

1.täyte:
100g fetajuustoa/salaattijuustokuutioita
1 paprika
100g tuorejuustoa
2rkl ranskankermaa
mustapippuria

2.täyte:
1 kurkku raastettuna
100g valkosipulituorejuustoa

kostutus:
maito tai kasvisliemi

kuorrutus:
400g ruohosipuli tuorejuustoa

koristeluun:
salaatti, tomaatti, kurkku, mozzarella, hapankorppurouhe

Valmista täytteet. Pilko fetakuutiot pieneksi, samoin paprika. Sekoita ne tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Mausta mustapippurilla. Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Sekoita siihen sitten tuorejuusto ja halutessasi myös 1-2rkl ranskankermaa.
Täytä kakku pyöreään reunavuokaan. Aseta reunavuoka noin 20cm. Laita pohjalle tuorekelmua ja reunoille reunakalvoa. Näin saat todella siistit ja tasaiset reunat kakkuun.
 Asettele pohjalle leipäviipaleita ympyrän muotoon. Kostuta kasvisliemellä ja laita 1.täyte ensimmäiseen väliin. Laita seuraavaksi taas leipäviipaleita, kostuta ja levitä 2.täyte. Lopuksi lisää viimeiset leipäviipaleet, kostuta ne ja peitä kakku tuorekelmulla. Näin saat kakun pakattua tiiviisti jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
Poista tarjoilupäivän aamuna kakku reunavuoasta tarjoilualustalle ja ota tuorekelmut sekä reunakalvo pois. Kuorruta tuorejuustolla ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti