Syksyiset viikinkijuhlat


Järjestimme syksyiset sadonkorjuu-juhlat tällä kertaa viikinkiteemalla. Tarjolla oli kauden juureksista lastuja, kaurakeksejä, siemennäkkileipää, patonkia, lihapasteijoita, coctailpullia, suolakeksejä, tuorejuustoja, viinirypäleitä, tuoresalaattia ja jälkkäriksi porkkanakakkua tietenkin.



Siemennäkkäri (pellillinen)
gluteeniton

2dl maissijauhoja
3/4dl auringonkukansiemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1/2dl seesaminsiemeniä
1/2dl kurpitsansiemeniä
2 1/2dl kiehuvaa vettä
1/2dl öljyä
sormisuolaa/merisuolaa

Laita uuni päälle 150 asteeseen kiertoilmalla.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi sekä öljy ja sekoita kunnolla massa sekaisin. Kaada leivinpaperin päälle pellille. Laita pieni muovikassi käteen tai kumihanska ja painele taikina ohueksi levyksi. Taikinasta tulee täysi pellillinen.
Sirottele suolaa pintaan.
Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi taikinapyörällä.
Paista uunissa noin 1 tunti. Anna jäähtyä ja nautiskele.

Vinkki! Jos kaiverrat halloweeniksi kurpitsan säilytä ja kuivata sen siemenet. Niit voit sitten talven mittaan käyttää mm. siemennäkkärissä.


Juureslastut tehtiin vain leikkaamalla mm. perunaa, porkkanaa ja punajuurta ohuiksi viipaleiksi. Ne pyöriteltiin öljyssä, levitettiin ilmavasti pellille ja kuivatettiin uunissa 200 astetta noin 10-20 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla.



Kauralastut n. 25-30 kpl

2dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
1/2tl vaniljasokeria
1rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
50g sulatettua voita
1 kananmuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Nostele pieniä kasoja pellille jättäen kasojen väliin reilusti tilaa, koska taikina leviää uunissa.
Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.


 

Kommentit