Churrot, espanjalaiset munkit


Churrot ovat espanjalainen herkku, joka muistuttaa vähän suomalaisia munkkeja. Taikina on erilainen, mutta myös nämä uppopaistetaan öljyssä. Ohjeesta tulee noin 40kpl churroja.

Churrot

2,5dl maitoa
120g voita
0,5tl suolaa
2rkl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa

2 litraa öljyä paistamiseen


Laita kattilaan maito, voi, suola ja sokeri. Kiehauta ne. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna niiden hetken aikaa kypsyä koko ajan sekoittaen. Taikina on valmis, kun se irtoaa kattilan reunoilta.
Ota kattila liedeltä ja anna hetki jäähtyä.
Lisää munat taikinaan yksi kerrallaan voimakkaasti sekoittaen. Kun taikina on tasaista, lusikoi se pursotinpussiin, jossa on 1M tähtitylla.
Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Käytä apuna digitaalista paistomittaria. Pursota taikinasta pötköjä (n.10cm) öljyyn. Voit käyttää saksia apuna katkaistaksesi taikinan. Käännä tanko paiston puolivälissä. Kun se on sopivan ruskea, nosta reikäkauhan avulla talouspaperin päälle. Näin ylimääräinen öljy jää paperiin. Kierittele sitten kanelisokerissa ja nauti hiukan lämpimänä.

Kommentit

  1. Näitä on pakko testata. Onko mitään kikkaa tehdä ilman digimittaria? Tuurilla tai kokeilla taikinalla kuumuutta?

    VastaaPoista
  2. Kyllä paistaminen onnistuu ilman mittariakin. Siinä vaan tarvitsee olla enemmän "hereillä" ettei öljy mene liian kuumaksi. Voi toimia samalla tavalla kuin munkkien kanssa, pieni pala taikinaa kertoo milloin öljy on riittävän kuumaa aloittaa paistaminen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti