Musta halloween-kakku
220g voita
420g sokeria
1rkl vaniljatahnaa
4 isoa kananmunaa
325g vehnäjauhoja
85g mustaa kaakaojauhetta
1tl soodaa
350g maustamatonta jogurttia (Kefir)
täyte:
5dl vispikermaa
1 rsa hyydykejauhetta
musta voikreemi:
n.350g voita
100g mustaa kaakaota
250-300g tomusokeria
mustaa deco meltsiä valumiin
Rapu-muotilla valkoiset hämähäkit koristeeksi
sokerimassaksi suosittelemme Confetin kaulintamassaa, makuna vaahtokarkki. Se toimii parhaiten kaikissa silikonimuoteissa.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sihvilän läpi. Kaada taikina kahteen 20cm halkaisijaltaan olevaan, voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 30-35 minuuttia 180 asteessa. Kokeile kakkutikulla kypsyyttä ennen uunista ottamista.
Anna pohjien jähtyä vuoissaan ennen kumoamista.
Vatkaa täytteeseen vispikerma vaahdoksi. Valmista hyydykejauhe rasian ohjeen mukaan ja kaada se kermavaahdon joukkoon. Värjää täyte halutessasi punaiseksi. Täytä kakku yhteen vuokaan ja anna sen maustua mielellään seuraavaan päivään.
Kakkupohjat paistetaan erikseen kahdessa vuoassa, jotta ne kypsyisivät nopeasti ja säilyttäsivät mehevyytensä.
Valmista voikreemi vatkaamalla pehmeä voi, kaakaojauhe ja tomusokeri keskenään ilmavaksi voikreemiksi. Halutessasi voit värjätä kreemiä tummemmaksi pastavärillä. Kuorruta kakku.
Koristele valumilla käyttäen mustaa deco meltsiä.
Viimeistele mustilla koristeilla ja valkoisilla hämähäkeillä.
VINKKI Mustaa kaakaojauhetta käytetään Oreo-kekseissä ja se saa tämän kakkupohjan maistumaan hiukan Oero-kekseiltä.
Kommentit
Lähetä kommentti