perjantai 12. maaliskuuta 2010

Sitruunainen kääretorttu

Räystäistä tippuu vesi, aurinko lämmittää ja lumi sulaa...kevät on tulossa! Tämä tyylikäs kääretorttu sopii niin pääsiäisen juhlapöytään kuin kevään valmistujaisiinkin.

Tässä ihanassa kääretortussa maistuvat sitruuna ja sen kirpeyttä pyöristää täyteläinen mascarpone-juusto. Suosittelemme!


Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe muihin jauhoihin ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori.

Levitä leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja paista kauniin ruskeaksi noin 225 asteessa.

Sirottele leivinpaperin päälle hienoa sokeria ja kumoa pohja varovasti päälle. Peitä pohja leivinliinalla ja anna jäähtyä.

Täyte:

Sekoita voimakkaasti keskenään mascarpone-juusto, tuorejuusto, kuohukerma ja tomusokeri.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle Lemon Curd-tahna ja sen päälle varovasti nostellen juustotahna.

Kääri kääretorttu rullalle ja anna hetki vetäytyä.

Koristele kääretorttu tomusokerilla ja valuta pinnalle keltaista Candy Meltsiä tai kokeile Candy Melts-koristelutuubeja.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun reseptiblogi päivitty, toivoo lisää.
    Tätä on pakko kokeilla!

    T: Pinja

    VastaaPoista
  2. En ole ikinä kokeillut tuota mascarpone-juustoa, löytyyköhän sitä edes meidän pikkukyläkaupasta ;) Tekisi kyllä mieli kokeilla, kun niin moni on sitä kokeillut :)

    VastaaPoista