perjantai 21. lokakuuta 2016

Halloween drip cake


 Tarvitset kakun koristelua varten:

Boo  -kakunkoriste
Lepakko -kakunkoriste
candy melts pääkalloja
koristerakeita (esim.luita)
karhunvatukoita

Kakkupohja on 3 kananmunan peruspohja, joka on paistettu PME:n 15cm kakkuvuoalla.
Täytteeksi kakkuun sopii oikeastaan mikä vaan täyte. Tässä kakussa oli banaanimousse.
Kakku on kuorrutettu vanioljaisella voikreemillä ja päällä on maitosuklaasta tehty ganache.

Vaniljainen voikreemi

300g voita
300g tomusokeria
1 rkl maitoa
4-5 tippaa Wiltonin vaniljakastikeen makuinen makuaine
mustaa pastaväriä

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää maito ja makuainetipat. Värjää voikreemi harmaaksi muutamalla tipalla pastaväriä.
Helpoiten saat kreemin kakun pintaan pursottamalla sen ensin suurpiirteisesti ja sitten levittämällä sekä ohentamalla sen kauniiksi kerrokseksi kakun pintaan.

Suklaaganache kakun pintaan

100g maitosuklaata
50g kuohukermaa
nokare voita
pari tippaa mustaa pastaväriä

Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhossa. Kuumenna kerma paksupohjaisessa kattilassa ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut ja lisää nokare voita sekä pastaväri. Ganache on heti valmis käytettäväksi. Jos se jäähtyy liikaa, voit sitä varovasti liedellä uudelleen lämmittää juoksevammaksi.

Aloita suklaan levittäminen varovasti reunoilta ja lopuksi täytä kakun pinta suklaalla. Viimeistele erilaisin koristein.


Valkoiset candy melts pääkallot syntyvät nopeasti suklaamuotin avulla. Sulata vain candy meltsit pusisn ohjeen mukaan mikrossa ja pursota ne suklaamuottiin. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja saat hurjat pääkallo suklaakoristeet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti