Gourmet-tikkuleivät

Tikkuleivät ovat olleet mökkeilyn ja retkeilyn klassikkoja jo pitkään! Perinteisiin tikkuleipiin et tarvitse paljoa; vain vehnäjauhoja, vettä ja suolaa. Ja tietenkin upean hiilloksen sekä sopivan tikun paistoon!

Me Confettilaiset halusimme kuitenkin jalostaa ohjetta ja kehitimme ihanat "gourmet-tikkuleivät"!


Confetin gourmet-tikkuleivät:

  • 3 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • vehnäjauhoja
  • luraus rypsiöljyä
  • suolaa maun mukaan

Sekoita lämpöiseen veteen öljy ja mausteet sekä keskenään sekoitetut vehnäjauhot & kuivahiiva. Alusta taikinaa kunnes se on kimmoisa pursottamiseen; ei liian löysä eikä liian tiukka. Käytä alussa vähemmän vehnäjauhoja ja muokkaa taikinaa lisäämällä vehnäjauhoja. Taikinan tulee olla sopivan pehmeää mutta myös hyvin pursotettavaa. Taikinan ei siis tarvitse antaa turvota!

Kuvassamme taikina on lusikoitu minigrip-pussiin, jonka päähän on leikattu sopiva reikä. Me suosittelemme kuitenkin mökkiolosuhteisiin mahdollisimman isoa pursotinpussia ainakin, jos teet taikinan kuivahiivaan sekä 12 mm:n pyöreäteräistä pursotinterää.

Pursota taikinaa tikun ympäri samalla pyörittäin tikkua. Taikinaa voit pursottaa noin 15-20 cm tikun yläpäästä alkaen.

Paista tikkuleipää hiilloksessa; pyöritä tikkua ja huomaat kun varsinkin hiivataikina alkaa hieman kohoamaan. Kypsennä tikkua tasaisesti, liian kuumassa liekissä taikina mustuu. Ole siis varovainen! Paistoaika on noin 5-10 minuuttia, riippuen nuotiosta ja paistajasta.

Anna tikkuleipien jäähtyä hetken paiston jälkeen. Voit nauttia tikkuleivän semmoisenaan heti tai meidän tapaan avata pienen pään tikkuleivästä ja lurauttaa siihen aitoa vaahterasiirappia sekä pala hyvää sinihomejuustoa.

Nauti lämpöisenä punaviinin kera hyvässä seurassa - kesäherkkua parhaimmillaan!

Kommentit

  1. Nää onkin varmaan tosi herkullisia kaikessa yksinkertaisuudessaan. =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti