Angry Birds -kakku


Tämän hetken kuumin hahmo kakuissa taitaa olla "vihaiset linnut" eli Angry Birdsit. Saat tehtyä kakkupohjan helposti Wiltonin pallo-kakkuvuoalla ja massoilla loihdittua toivotun värisen linnun. Voit täyttää kakun helpommin hyydykejauheilla ja panostaa ajallisesti koristeluun.

Angry Birds -kakku

4 kananmunaa
saman verran sokeria
saman verran vehnäjauhoja
(1tl leivinjauhetta)

täyte:
 5dl vispikermaa
1prk mansikka hyydykejauhetta

kostutukseen:
n.2dl mansikkamehua

koristeluun:
1dl vispikermaa
½dl sokeria
400g punaista sokerimassaa
150g valkoista sokerimassaa
100g keltaista sokerimassaa
n.50g mustaa sokerimassaa

Paista kakkupohja muutamaa päivää aiemmin. 
Ota kaksi samanlaista lasia ja riko toiseen kananmunat. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria ja kaada ne kulhoon. Mittaa myös vehnäjauhoja munien verran. Voit lisätä vehnäjauhoihin 1tl:sen leivinjauhetta, mutta huoneenlämpöisiä kananmunia käytettäessä, et sitä tarvitse. Kaada munat kulhoon, jossa sokeri on ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen jauhot. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaa. Paista 175 asteessa noin 25-35 minuuttia. Kokeile kakkutikulla kakun kypsyyttä. Jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on kypsä. Säilytä paistettu kakkupohja huoneenlämmössä vuoan alla.

Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Näin saat kakusta tasaisen kostean ja kaikki maut ovat hyvin ehtineet tasoittua. Vuoraa vuoka tuorekelmulla reilusti. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kokoa se nurinperin vuokaan eli laita pohjalle ensin pintakerros. Valmista täyte vatkaten kerma vaahdoksi. Valmista hyydykejauhe paketin ohjeen mukaan ja kaada se kerman joukkoon. Kokoa kakku. Käännä lopuksi tuorekelmun siivut kakun päälle ja nosta yöksi jääkaappiin.

Tee linnun nokka ja töyhtö edellisenä päivänä, jotta ne ehtivät kuivua. Muotoile nokka keltaisesta sokerimassasta ja laita siihen esim. spagetinpätkiä tai coctailtikkuja (2-3kpl), joiden avulla nokka sitten kiinnitetään kakkuun. Tee samoin muotoilulle töyhtölle.

Avaa tuorekelmu ja kumoa kakku tarjoilualustalle. Poista kelmu kokonaan. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa. Levitä ohuehko kermakerros kakun pintaan ennen sokerimassaa. Kaulitse tomusokerin avulla punainen sokerimassa isoksi levyksi ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle. Käytä siloittajaa saadaksesi tasainen pinta. Kaulitse valkoinen sokerimassa levyksi ja muotoile siitä linnun alaosaan sopiva palanen. Liima se elintarvikeliiman avulla kakun päälle olevaan punaiseen massaan. Liimaa kuivuneet osat, nokka ja töyhtö, paikoilleen. Tee viimeiseksi silmät ja ilme. Silmissä kannattaa käyttää apuna muottisettiä
Voit laittaa sankarin nimen kakkualustaan.



Vinkki! Teemaan sopivat kattaustarvikkeet saat tehtyä yksivärisiä kattaustarvikkeita tuunaten tulostettavilla kuvilla ja tarroilla.

Meiltä löytyy myös myymälöistä tämän vapun suosikkipallot; Angry Birdsit possuineen.


Kommentit

  1. upean näköinen! aion itse kokeilla tehdä samanlaista :)
    saatan kysyä nyt tyhmän kysymyksen , mutta mietin vain, että pitääkö nokan ja töyhtön kuivua huoneenlämmössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitkään kysymykset eivät ole tyhmiä ;)
      Ja vastaus kysymykseesi on kyllä. Massat eivät kuivu kosteissa olosuhteissa, joten huoneenlämpö on paras ja nopein kuivumislämpötila.

      Poista
  2. on kyllä tosi hieno, tänään yritän väkertää samaa, ainut ongelma on, etten löytänyt mistään tähän hätään mustaa väriainetta tai mustaa marsipaania, joten joudun korvaamaan ne lakritsilla... saas nähä miten tämän tytön käy...

    VastaaPoista
  3. Pysyykö nokka kiinni liimalla vain?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti