Leppäkerttu-kakku


Suloinen leppäkerttu-kakku sopii niin syntymäpäiväjuhliin kuin kesäisiin valmistujaisiinkin. Kakun koristeet syntyvät sokerimassasta helposti muutamien muottien avulla.

Leppäkerttu-kakku n.25hlö:lle

4 kananmunan kakkupohja (vuoan halkaisija 24cm)
2 kananmunan kakkupohja (3d-pallovuoan puolikas)

täyte:
6dl vispikermaa
5dl metsämansikkajugurttia
150g pakastemansikoita
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
8-9 liivatetta

kostutukseen:
4dl mansikkamehua

koristeluun:
1,5dl vispikermaa
0,5dl sokeria
750g vihreää sokerimassaa
n.350g punaista sokerimassaa
n.150g mustaa sokerimassaa
100g valkoista sokerimassaa

Valmista kakkupohjat muutamaa päivää täyttöä aikaisemmin.
Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Sulata pakastemansikat ja survo ne haarukalla. Vatkaa kermaa vaahdoksi, lisää jugurtti, mansikkasurvos ja sokerit. Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi pehmenemään. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos kermavaahtoseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan. Vuoraa vuoat tuorekelmulla ja kokoa kakut niihin nurinpäin eli laita ensimmäisenä pintapala vuoan pohjalle. Kostuta, täytä, laita keskipala, kostuta, täytä ja viimeiseksi laita pohjapala. Kostuta kevyesti sekin ja käännä tuorekelmun siivut kakun päälle. Laita jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

Kumoa kakut ja poista tuorekelmut. Vatkaa vispikerma vaahdoksi sokerin kanssa. Sivele kermavaahtoa kakkupohjien pintaan. Näin saat sokerimassalle tartuntapinnan ja kakun pinnasta tulee tasainen.
Kuorruta molemmat kakut massalla erikseen. Nosta punainen leppäkerttukakku isomman kakun päälle ja tee sitten viimeiset koristeet.
Leppäkertun pilkut ja silmät on tehty näillä muoteilla. Lehdet puolestaan näillä ja kukat tällä muotilla.

Leppäkerttu-teemaiset synttärit järjestyvät upeasti näillä tuotteilla.

Kommentit