Kesän mansikkakakku


Mansikkakausi on nyt parhaimmillaan ja makoisia nuo auringon kypsyttämät marjat ovatkin. Perinteinen kermakakku mansikkoineen on varmaan monen suosikkikakku kesällä, mutta voi mansikkakakun tehdä tällaiseksikin.

Kakkupohja on paistettu 4 munan ohjeella ihan normaalissa pyöreässä vuoassa. Kakku on myös täytetty tuohon vuokaan ja annettu maustua seuraavaan päivään.
Kun kakku kumottiin tarjoilualustalle, leikattiin pyöreän kakun sivut soikeiksi ja ne palat nostettiin kakun päälle, ja näin saatiin muhkea mansikanmuoto kakkuun.

Kakku on päällystetty punaisella sokerimassalla ja koristeet on tehty vihreästä ja valkoisesta sokerimassasta. Mansikan "nypyt" tehtiin varovasti sormella painellen.

Mansikanmuotoinen kakku n.10-12 hlö

4 kananmunan kakkupohja

kostutukseen:
n.2dk mansikkamehua

täyte:
2,5dl vispikermaa
200g vaniljarahkaa
1dl sokeria
3-4 liivatetta
tuoreita mansikoita
tai
4dl vispikermaa

koristeluun:
1dl vispikermaa
3rkl sokeria
350g punaista sokerimassaa
vihreää ja valkoista sokerimassaa

Paista kakkupohja paria päivää aikaisemmin. 
Täytä kakku edellisenä iltana ja koristele tarjoilupäivän aamuna.

Kumoa kakku tarjoilualustalle ja muotoile siitä mansikanmallinen em.tavalla. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja kuorruta sillä kakun pinta. Kaulitse punainen massa tomusokerin avulla isoksi levyksi ja päällystä sillä kakku. Ennen kuin leikkaat ylimääräiset reunat pois, painele mansikan "nypyt" varovasti sormella. Muotoile vihreästä massasta mansikan kanta ja lehtiä. Halutessasi koristele kakku myös muutamalla mansikankukalla.

Kommentit