Mansikkaiset vaahtokarkkipalat


Renshaw:lta on tullut uusia Simply melt-nappeja. Ne ovat suklaan tyyppisia, sulatettavia nappeja, joilla voi kuorruttaa popseja, tehdä konvehteja, tikkareita ja käyttää moneen muuhunkin leivontaan. Pussissa oli mielenkiintoisen kuuloinen ohje, joten testasin sen. Hyviähän näistä tuli, sopivia ei laisinkaan liian makeita.

Mansikkaiset vaahtokarkkipalat

pohja:
125g margariinia
55g hienoa sokeria
180g vehnäjauhoja
2-3 tippaa vanilja-aromia

koristeluun:
1pss (200g) Simply melt, mansikka
mini vaahtokarkkeja

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja makuaromi, vaivaa taisaiseksi. Painele taikina voideltuun 18cm x 30cm vuokaan. Paista 190 asteessa noin 15-20 minuuttia. Itse paistoin noin 13 minuuttia ja sitten pohja näytti jo sopivan kultaiselta.
Anna pohjan jäähtyä.
Sulata mansikkanapit pussin ohjeen mukaan ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Koristele samantien pienillä vaahtokarkeilla. Anna jähmettyä viileässä ja leikkaa paloiksi.


Kommentit

  1. Aivan ihanan näköisiä leivoksia ja kuin tehtyjä mm. lasten synttärikutsuille. Meillä juhlitaankin ensi viikolla tyttäreni 6v. syntymäpäiviä ja haluttais tehdä tällaisia herkkuja kaverisynttäreille. Voiko tuon vaaleanpunaisen osan tehdä jollain muulla ohjeella, koska nyt ei ole tarve tilata muuta, kun juuri sain massatilaukseni postista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei MR,
      toki voit korvata tuon mansikkaosan esim. valkosuklaalla. Tummaa suklaata ei kannata käyttää, koska se voi kovattua pelkästään turhan kovaksi. Mutta voit tehdä siitä hiukan tryffelin omaista keittämällä suklaata ja kermaa keskenään. Silloin se jää pehmeämmäksi.
      Makoisia juhlia teille :)

      Poista

Lähetä kommentti