Runeberginkakku
(halk.16cm)
1 kananmuna
1,5dl ruokosokeria
1tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurakeksimuruja
0,5dl mantelijauhetta
1dl kermaa
100g sulatettua voita tai juoksevaa
margariinia
2-3 tippaa
karvasmanteliöljyä
kostutukseen:
1dl vettä
0,5dl sokeria
2 tippaa
karvasmanteliöljyä
n.1,5dl vadelmamarmeladia
tomusokeria ja vettä
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää
keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma, voi ja lopuksi karvasmanteli. Sekoita
tasaiseksi ja kaada voideltuun rengasvuokaan. Paista 180 asteessa noin 15-20
minuuttia.
Kuumenna vesi ja sulata siihen sokeri.
Anna liuoksen jäähtyä ja lisää karvasmantelitipat. Kostuta tällä kakku heti sen
uunista tultua ulos. Anna sitten kakun maustua vähintään puolisen
tuntia.
Leikkaa kakun pinta kauniin tasaiseksi.
Valmista tomusokeri-vesimassa. Massan pitää jäädä melko jämäkäksi,
pursotettavaksi muttei valuvaksi. Sivele keskelle kakkua vadelmamarmeladia
kunnon kerros ja pursota sen ympärille tomusokerirengas. Kakku on mehevän
makea.
Säilytä huoneenlämmössä
Säilytä huoneenlämmössä
Kommentit
Lähetä kommentti