Piknikille Pops-putket


Kevään ja kesän ulkojuhlakausi käynnistyy jo ensi viikolla perinteisten vappupiknikkien merkeissä. Uudet hauskat Pops-putket ovat käteviä ottaa mukaan piknik-eväiksi. Putket ovat konepesun kestäviä eli eivät kertakäyttöisiä. Nämä voi tehdä myös suolaisiksi täyttämällä voileipäkakun tapaan.

Värikkäät Pops-putket 6kpl


kääretorttulevypohja

4 kananmunaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
kostutukseen tilkka mansikkamehua
2dl vispikermaa
1dl mansikkaraparperirahkaa
½dl sokeria
pastavärejä

pursotuspusseja

Valmista kääretorttulevy vatkaamalla munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännelleen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa noin 7-9 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistopaperi levyn pohjasta. Anna levyn jäähtyä.

Ota rengasmuotilla tai pops-putkien avulla levystä pyöreitä paloja 3-4 kpl per putki.
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja lisää rahka. Jaa krmaseos pienempiin osiin ja värjää jokainen osio eri värein. Laita värjätyt kerman pursotuspusseihin. Niiden avulla putkien täyttö on helppoa.

Aloita kokoaminen putkeen laittamalla pohjapalanen, kostuta sitä hiukan mansikkamehulla. Pursota täytekerros, laita seuraava pyöreä pala, kostuta jne. Viimeiseksi pursota korkeampi kermakierre ja koristele halutessasi nonparellein. Laita putken kansi kiinni ja säilytä jääkaapissa.


Kommentit

Lähetä kommentti