Viirinauhainen röyhelökakku


Vintage-puutarhajuhlien kuningatar oli valkosuklaakreemillä pursotettu kakku, jonka kruunasi viirinauhainen koriste. Alla on yksi ohje viirinauhan tekoon.

Tarvitset kakun koristelu varten

- ison terälehtityllan
- pursotinpussin
- paperipillejä
- ohutta narua tai lankaa
- ohuen neulan
- kaunista paperia tai kangasta


Röyhelökakku

4 kananmunan kaakaokakkupohja

täyte:
5dl vispikermaa
1prk vadelmahyydykejauhetta

kuorrute:
400g valkosuklaata
1prk mascarponejuustoa
150g voita
3rkl sokeria
1tl vaniljasokeria

Paista kakkupohja ja täytä kakku pohjan jäähdyttyä. Anna kakun hyytyä muutamia tunteja tai yön yli.
Valmista valkosuklaakreemi vatkaamalla mascarpone ja voi keskenään. Lisää sitten sulatettu valkosuklaa ja sokerit. Sekoita vatkaimella tasaisen kuohkeaksi. Anna kreemin viilentyä hetken aikaa (15 min) jääkaapissa ennen pursotuksen aloittamista.
Kuorruta kakku ensin ohuelti kreemillä. Täytä sitten pursotinpussi, jossa on iso terälehtitylla, kreemillä. Aloita pursotus kakun reunoista kuvan osoittamalla tavalla. Voit aina välillä laittaa pursotinpussin (ja kakun) jääkaappiin, jos tuntuu että kreemi alkaa pehmenemään liikaa.
Lopuksi pursota kakun pinta. Noin joka toinen pursotusrivi kakun päällä ei ole kokonainen vaan puolikas, jotta lopputuloksesta tulee tasaisen pyöreä. Koristele viirinauhalla.
Anna kakun jäähtyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, jotta kuorrutus ehtii hiukan kovettua.


Viirinauhan askartelu

Me teimme viirinauhan näistä leikatuista paloista. Ohuen narun avulla sai viirit kiinni ompelemalla eikä liimaa tarvittu lainkaan. Neulalla sai narun päät siististi piiloon pillien sisään ja ne sai kiinni sinne pienten solmujen avulla.


Kommentit