Mustikkasato on kypsynyt ja tuota sinistä herkkua ovat metsät pullollaan. Tämä herkullinen piiras sopii niin vegaaneille kuin laktoosi-intoleranssista kärsiville.
Vegaanin mustikkapiiras
3dl vehnäjauhoja
4½dl kaurahiutaleita
1½dl sokeria (luomu ruokosokeria)
ripaus suolaa
2tl leivinjauhetta
3/4dl siirappia
1 3/4 dl rapsiöljyä
täyte:
n. 1L mustikoita
1½rkl perunajauhoja
2rkl vaniljasokeria
Mittaa taikinan kaikki kuivat aineet kulhoon, sekoita ja lisää siirappi sekä öljy. Sekoita aineksista murumainen taikina. Ripota puolet taikinasta irtopohjaisen vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi.
Kaada mustikat kulhoon ja sekoita niiden joukkoon perunajauho sekä vaniljasokeri. Levitä seos piirasvuokaan. Ripottele päälle loput taikinasta ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Tarjoa lämpöisenä ja lisukkeena vaikka tofujäätelöä.
Kommentit
Lähetä kommentti