Jättikokoinen laskiaispulla


Tämä talvi on menty melko vähillä lumilla varsinkin täällä etelä-Suomessa. Mutta nyt viime päivinä on muutama hiutale hiljalleen sadellut, että maa on taas valkoisena ja lapset kovasti pulkkamäkeen ovat hinkuneet. Laskiainenkin on kohta ja tänä vuonna voisikin leipoa yhden ison pullan, josta on mukava jakaa paloja ystävillekin.

Jättikokoinen laskiaispulla
(2kpl)

2,5dl maitoa
1dl sokeria
1 muna
2tl kardemummaa
0,5tl suolaa
1ps kuivahiivaa
7-8dl vehnäjauhoja
1dl juoksevaa margariinia

pinnalle
kananmunaa
raesokeria

väliin
2-3dl mansikkahilloa
2dl vispikermaa
vaniljasokeria

Sekoita 42 asteiseen maitoon muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vähitellen jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Lisää viimeiseksi joukkoon margariini ja vaivaa taikina sekaisin. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi (n.40-50min.).
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä niistä isot "pikkupullat". Laita leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Anna pullien jäähtyä ennen täyttöä.
Puolita pulla ja täytä kermavaahdolla sekä hillolla. Leikkaa kansiosa paloiksi ja asettele pienet palat kermavaahdon päälle. Yhdestä pullasta riittänee 4:lle.


Kommentit