Vadelmajuustokakku
pohja:
250g digestive tai kaurakeksejä
150g voisulaa
täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1½dl sokeria
2 kananmunaa
½rkl sitruunamehua
3dl vadelmia
2-3rkl vadelmakastiketta
(200g pakastevadelmia, 1 rkl maissitärkkelystä)
Valmista ensin vadelmakastike. Laita vadelmat kattilaan ja lisää tilkka vettä. Keitä reilu 5 minuuttia. Kaada seos sihvilään ja paseeraa se eli poista vadelmien siemenet. Kaada vadelmasose takaisin kattilaan ja lisää sitten kylmään veteen sekoitettu maissitärkkelys. Kiehauta ja ota pois liedeltä.
Vinkki! Voit käyttää vadelmakastiketta myös muffinien täytteenä.
Murskaa keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele keksimassa reunavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa noin 10 minuuuttia.
Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja munat sekaisin. Lisää sitruunamehu ja vadelmat. Kaada täyte keksipohjan päälle.
Laita vadelmakastiketta annostelupulloon ja tiputtele vadelmakastiketippoja tasaisesti täytteen päälle. Vedä sen jälkeen coctailtikulla pilkkujen läpi. Näin syntyy sydämen muotoisia jälkiä täytteen pintaan.
Paista kakkua 175 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kakun keskustan täytyy olla hyytynyt kokonaan.
Anna kakun vielä levätä jääkaapissa mieluiten yön yli ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti