Ystävänpäivän macarons-leivokset


Vadelma-valkosuklaa macaronsit

145g mantelijauhetta
250g tomusokeria
75g sokeria
140g valkuaista (n.4:n munan valkuaiset)
pastaväriä

Valkosuklaa-vadelmaganache

150g kuohukermaa
250g valkosuklaata
1dl vadelmapyrettä

Valmista ganache mieluiten jo edellisenä päivänä. Kiehauta kerma ja kaada valkosuklaapalojen päälle. Lisää vadelmapyre ja sekoita tasaiseksi. Anna asettua yön yli ja täyte on käyttövalmis.

Valmistelu: siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri yhteen. Valmistele pellit,aseta leivinpaperit ja laita pursotinpussi valmiiksi. Käytä pussissa pyöreää tyllaa.

Valmistus: Vaahdokta sokeri ja valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet kerralla, pastaväri halutessasi ja hiero massa nuolijalla tasaiseksi niin että rakenteesta tulee nauhamainen, kun valutat sitä nuolijasta kulhoon. Annostele massa pursotinpussiin ja pursota noin 3cm kiekkoja leivinpaperille. Kun käytät apuna macarons-settiä, saat varmasti samankokoiset puoliskot.
Anna kuorien kuivua huoneenlämmössä niin että ovat kosketuskuivia n.45-60min. Paista 145 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna paistettujen kuorien jäähtyä ennen varovaista irroittelua paperista. Jos kuoret eivät lähde irti, ne ovat jääneet raaoiksi.
Macarons-kuoren tulee olla rapea pinnaltaan, mutta sitkeän tahmea sisältä.

Valitse jäähtyneistä kuorista samankokoiset ja pursota toisella puoliskolle ganachea. Laita toinen puolisko kanneksi ja täytä näin kaikki kuoret. Macarons-leivokset säilyvät jääkaapissa, ilmatiiviissä rasiassa 2-3 päivää. Voit myös pakastaa kuoret.

Kommentit