Suklaakakku
Suklaapohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata
50g voita tai margariinia
0,5dl kermaa tai maitoa
1tl vaniljasokeria
täyte:
2dl vispikermaa
2dl sitruunarahkaa
2tl vaniljasokeria
koristeluun:
130g tummaa suklaata
3 munaa
1 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata
50g voita tai margariinia
0,5dl kermaa tai maitoa
1tl vaniljasokeria
täyte:
2dl vispikermaa
2dl sitruunarahkaa
2tl vaniljasokeria
koristeluun:
130g tummaa suklaata
1dl kuohukermaa
nokare voita
suklaamunia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa keskenään. Sekoita myös kuivat aineet valmiiksi keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Kääntele varovasti mukaan myös kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun rengasvuokaan ja paista noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikun avulla, alenna tarvittaessa lämpötilaa jottei kakun pinta tummu liikaa.
Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä kuvun alla.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri sekä sitruunarahka siihen. Kostuta halutessasi kakkupohjia hiukan maidolla. Täytä kakku ja laita hetkeksi jääkaappiin. Valmista suklaaganache. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää siihen suklaapalat. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää nokare voita kiiltoa tuomaan. Jäähdyttele suklaamassa ja kaada sen jälkeen kakun päälle. Voit levittää suklaan palettiveitsen avulla. Koristele lopuksi pienillä suklaamunilla.
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa keskenään. Sekoita myös kuivat aineet valmiiksi keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Kääntele varovasti mukaan myös kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun rengasvuokaan ja paista noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikun avulla, alenna tarvittaessa lämpötilaa jottei kakun pinta tummu liikaa.
Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä kuvun alla.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri sekä sitruunarahka siihen. Kostuta halutessasi kakkupohjia hiukan maidolla. Täytä kakku ja laita hetkeksi jääkaappiin. Valmista suklaaganache. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää siihen suklaapalat. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää nokare voita kiiltoa tuomaan. Jäähdyttele suklaamassa ja kaada sen jälkeen kakun päälle. Voit levittää suklaan palettiveitsen avulla. Koristele lopuksi pienillä suklaamunilla.
Vuuan koko olisi ollut hyvä mainita
VastaaPoista